Windkracht 8

Ik waande mezelf even op Lanzarote met deze storm vandaag. Gelukkig schijnt daar meestal de zon en zorgt de wind voor verkoeling, hier is het nat en troosteloos…

Donderdagavond is zwemavond bij Triathlonvereniging De Bollenstreek. Dan ga ik op m’n fiets naar Noordwijkerhout om mezelf een uur uit te leven in het water. Nog niet één keer heb ik de auto gepakt, ik vind het gewoon fijn om op de fiets te gaan. Je bent er even lekker uit en voor de regen hebben ze regenpakken uitgevonden, dus excuses zijn er niet… Vandaag was ik toch even bang dat het weer roet in mijn fietsritje zou gooien. KNMI voorspelt code oranje, maar in principe trek ik me daar niet zo veel van aan. Ik waai toch niet zomaar van mijn fiets af? Het aanbod van een clubgenootje om mee te rijden sloeg ik af. Het was droog en op de heenweg zou ik de wind in de rug hebben. Hoe ik thuis kom is een zorg van later 😉

Voor de gein nam ik de tijd op om te kijken hoeveel langer ik over de terugweg zou doen. 16 minuten en 58 seconden: een deel voor de wind en een deel van zij. Normaal gesproken zijn er wel meer clubgenootjes op de fiets, vanavond niet… jammer jongens, fiets ik straks wel alleen naar huis…

Het zwemmen voelde goed, leuk schema, lekker getraind!

Ik was benieuwd wat me buiten te wachten stond en kwam al snel tot de ontdekking dat het in eerste instantie iets minder aantrekkelijk zou worden dan de heenweg. Het regende… Mijn regenbroek, die ik voor de zekerheid had meegenomen, bond ik tussen mijn snelbinders. Te veel gedoe om aan te trekken, thuis mag ik toch meteen m’n pyjama aan. Ik startte mijn Garmin voor de terugwegtijd en fietsen maar.

Je krijgt wat je toekomt: de wind was een beetje gedraaid, nu had ik weer voor de wind en zijwind! 😀 17 minuten en 15 seconden, en ik moest iets inhouden bij de spoorbomen, dus gewoon even snel! Wat ik dus al zei: excuses om met de auto te gaan zijn er niet! Laten we hopen dat dit een voorbode is voor de komende tijd: dat alles voor de wind mag gaan!

Nu lekker genieten van mijn welverdiende homemade havermout bonbons met warme chocolademelk in m’n pyjama!😋

3 gedachten over “Windkracht 8

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s