Follow the sun…

Vorig jaar na het verbreken van mijn relatie, had ik sterk het gevoel een stukje vrijheid te hebben gemist. Niet zo zeer in mijn relatie maar ervoor: ik ging studeren, kreeg verkering en ging samenwonen. In principe niets mis mee, je kiest ervoor en op dat moment wordt je daar gelukkig van. Ik volgde de tv documentaires van Break Free waarin verhalen worden vertelt van jonge reizigers die hun droom najagen. Elke keer weer was ik onder de indruk en dacht ik: ‘Wauw.. dat zij het geluk en de moed hebben om dat gewoon te doen!’. Soms een bewuste keuze, maar soms behoren dingen misschien gewoon zo te zijn…

Wat mijn werk betreft, ben ik al een tijdje zoekende waar ik heen wil. Er moeten uitdagingen in het leven zijn en die heb ik op dit moment gevonden in mijn sport. Afwisseling is een tweede, misschien dat ik daarom ben gaan triathlonnen.. 😉 Dat ik niet de rest van mijn leven alleen maar wilde masseren, was een ding dat zeker is. Bovendien wil ik de beste verhouding tussen werk, sport en rust creëren. Nou ik kan je vertellen, dat gaat met fulltime masseren niet lukken! Ik volgde een cursus voor leefstijlcoach en terug in de evenementenorganisatie leek me wel wat. Ik trok er niet hard genoeg aan, wist ook niet zo goed wat nu precies en het ontbrak aan tijd.

Tijdens mijn tripje naar Lanzarote in december, speelde wel eens de gedachte: ‘Stel er is iets mogelijk, zou ik hier dan voor een tijdje willen wonen en werken?’. Tja.. het is een prachtig eiland, maar hier moet je ook gewoon werken. Dat gevoel veranderde heel sterk toen ik de afgelopen weken op Lanzarote was..


Het voelde een beetje als thuiskomen. Jullie hebben in mijn vorige blog(s) gelezen hoe erg ik het naar mijn zin heb gehad. Het zou me fantastisch lijken om hier mijn werk en sport te combineren en mijn droom te volgen op dit triathloneiland! Ik geloofde er nooit zo in dat dingen vanzelf op je pad komen als je er maar voor open staat, maar wat me op de laatste dag van de vakantie overkwam, kon geen toeval zijn…

Ik kreeg een baan aangeboden van Nederlander Johan Wagenaar van Bike Sensations: fietsverhuur, biketours en winkel met fietsaccesoires. Ik zou hierin gaan meedraaien en de kans krijgen om wat op te bouwen als masseuse. Bovendien wil hij starten met het organiseren van trainingskampen voor triathleten, en niet geheel onbelangrijk: hij begrijpt mijn ambities als triathleet.

Variatie! Uitdaging! Mijn hartje gaat er harder van kloppen! 😇

Mijn hoofd draaide op volle toeren, terwijl ik gevoelsmatig direct de knoop door had kunnen hakken. In 6 jaar heb ik hier mijn massagepraktijk opgebouwd, ga ik dat zomaar opgeven? Het is geen makkelijke keuze en ik zal m’n klanten gaan missen (zij mij nog meer..), maar dit is de kans van mijn leven! 

Met mijn hoofd zit ik al op Lanzarote, maar ik moet nog een maand geduld hebben. Tot die tijd moet ik nog een hoop regelen, maar probeer ik vooral te genieten van mijn leventje hier en de mensen om me heen! Dit komt op het juiste moment, ik ben er klaar voor! 💪🏼

10 gedachten over “Follow the sun…

 1. Ja Tes
  Jammer dat je weg gaat .
  Maar je moet doen waar je je goed bij voel d en heb hier zeker respect voor
  Vlieg uit en wordt gelukkig
  Ik wens je veel geluk en succes 👍👏🍷😘 een klant van je

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooi, je gevoel volgen, anders krijg je later misschien spijt dat je het niet geprobeerd hebt. Het is een grote stap, maar geweldig dat je die neemt. Heel veel succes en geluk

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat gaaf Tessa! Wat een super leuke uitdaging. En ja, wonen in een ander land went echt wel als je het naar je zin hebt. Sterkte met alle voorbereidingen en geniet van het vooruitzicht dat je straks op een zonnig eiland woont. Als we weer eens in Europa zijn, mogen we dan bij je komen logeren? Dan kan Thijs samen met jou trainen 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik weet zeker dat je aan johan een goeie collega hebt. Een fijne vent is het. En lanzarote, straalt rust uit. Fijn eiland om te verblijven.
  Geniet van de dingen die je daar gaat doen.
  Doe Johan de groeten van mij.

  Groet Annet Jurgens

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s