Wine Run Lanzarote

De sportevenementen op Lanzarote zijn een feestje, de Ironman was er één en ook de Wine Run was fantastisch!Om 7:00 uur op de fiets vertrokken naar Uga, het finishdorp, daar vertrokken tussen 7:30 en 8:00 uur de bussen naar de start: een bodega zo’n 23km verderop. De lucht was strak blauw en het wat al behoorlijk warm met een licht briesje. Om 9:00 uur Spaanse tijd, een minuut of 5 later dus, klonk de starttoeter en ging de hele meute los over de onverharde, met zwart grind bezaaide, paden door de wijnvelden van Lanzarote.

Met loopmaatje Paul zouden we proberen om gemiddeld 5:00min/km te lopen, daarmee dacht hij dat ik wel in de top 5 zou eindigen. Ik was daar niet zo mee bezig, wilde gewoon genieten van dit mooie evenement en lekker lopen. Bovendien wist ik totaal niet wat ik van het parcours moest verwachten. Het tempo bleek goed te doen, af en toe wat pittige stukjes bergop, maar na ongeveer 6km zat ik heerlijk in mijn ritme. Ik keek amper op m’n (nieuwe😇) Garmin, gewoon lekker lopen! Helaas was mijn tempo voor Paul net iets te hard (uiteindelijk liep ik gemiddeld 4:57min/km).

Om de zoveel kilometer passeerden we een bodega, erg leuk, maar veel tijd om om me heen te kijken nam ik niet. Ten eerste was het scherp blijven op waar je je voeten neerzet en ten tweede hoorde ik dat ik 4e dame was. Mijn Spaans schiet nog niet echt op maar ‘quatro fémina’ begrijp ik wel 😉. En aangezien ik al een tijdje een dame in het vizier had waar ik héél langzaam dichterbij kwam.. Je raad het al: ik was los! 🏃🏽‍♀️💨

Met nog 9km te gaan, onderaan een wat langere klim, haalde ik haar in. Ik liep nog steeds erg lekker en genoot. Ze probeerde aan te klampen maar volgens mij was ik haar al snel weer kwijt. Voor m’n gevoel vlogen de kilometers voorbij en in steady tempo stoomde ik af op de finish.

Muziek, heel veel publiek, heel veel ‘Vamos chica’, 1:53:03 op de klok, een finisher medaille en een 3e plek! 😃

Even geen wijn, een koud biertje kwam dichter in de buurt van mijn behoefte, was er ook gelukkig! En heel veel lekkere hapjes!

Even later volgde de prijsuitreiking, een happening op zich met heel veel flessen wijn te verdelen. Ik ging naar huis met: een trofee, een fles wijn en een aloë vera pakket voor de 1e plek in mijn agegroup en een trofee met drie flessen wijn voor de 3e plek overall! 🍷😋🏆💪🏼


Ohja.. ik ben op de fiets.. 🤔 Hard lachend was het Paul die zei: “You need a basket on your TT-bike!” Zie je me al gaan 😂 Het is allemaal goed en wel thuis gekomen en ik ga maar eens een flesje testen, echte wijn van Lanzarote… Ik ben benieuwd!
Salut y amor de Lanzarote!🍷😘

4 gedachten over “Wine Run Lanzarote

 1. Zo Tes, die is binnen! Wat een mooie prestatie! Maar al die wijn………
  En ja , de aloëvera ontkom je niet aan op Lanzarote, op al die eilanden trouwens.
  Maar fijn om deze ervaring te hebben na de Ironman.
  Veel succes weer met alles.
  Het is in Nederland ook aardig tropisch nu.
  Groetjes, Annelies

  Geliked door 1 persoon

 2. Hi Tessa,

  Gefeliciteerd met je 3e plaats in de Wine Run. Uitstekende prestatie na je teleurstellende ervaring in de iron man.

  Groeten, René

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s