Ocean Lava triathlon 2017

Wat eigenlijk een halve triathlon zou moeten zijn, werd door organisatorische omstandigheden een olympic distance (1,5kmπŸŠπŸΌβ€β™€οΈ 40km πŸš΄πŸΌβ€β™€οΈ 10kmπŸƒπŸ½β€β™€οΈ). Andere koek, maar een goede training om aan mijn snelheid te werken!

Het was een mooie rustige ochtend met nog vrij weinig wind, gunstig voor het zwemmen in zee. Om 8:00 uur klonk het startschot en stormden we met circa 40 dames het water in voor 2 ronden van 750m. Toen ik voor mijn gevoel op 1/3 van de eerste ronde was voelde ik mijn horloge trillen, dat is het sein dat ik 500m heb gehad. Ik begon te twijfelen, moeten we dan maar 1 ronde? Ik raakte in de war, maar maakte me er verder niet druk om. Ik zwom erg lekker en snel voor mijn doen en zag anderen het water opnieuw ingaan, wat betekende dat we dus inderdaad 2 ronden moesten. Ik was er eigenlijk gewoon blij mee want het voelde goed en uiteindelijk was het dus inderdaad langer dan 1,5km. Geen idee als hoeveelste ik uit het water kwam, daar zou ik op de fiets wel achter komen. Ik had ΓΌberhaupt geen podiumplek in gedachten. Er stonden snelle meiden aan de start, waaronder (voormalige) pro’s. Op de halve had ik mezelf meer kansen gegeven..

Ik sprong op de fiets en begon aan het pittige parcours met de nodige hoogtemeters en de wind die Lanzarote inmiddels weer gevonden had. Ach.. allemaal in mijn voordeel dacht ik zo. Één voor één haalde ik dames (en heren) in en als je dan zelf door niemand wordt ingehaald geeft dat zo’n tof gevoel! De route was heen en terug hetzelfde en ik naderde het keerpunt en had nog geen dame terug zien komen. Uiteindelijk zaten er 4 voor me, 2 vrij ver vooruit, 2 vlak voor me. Het voelde goed, ik kreeg vleugeltje. Als 2e dame kwam ik van de fiets af, waarvoor ik na afloop de nodige complimenten mocht ontvangen πŸ˜‡.

Maar ik was er nog niet! Ik voelde me net opgejaagde Bambi met 3 dames in m’n kielzog.. Ik probeerde ‘ontspannen’ te blijven maar toch een goed tempo te lopen. Het voelde soms wat moeizaam, een vrij hoog tempo voor wat mijn lichaam gewend is, maar het was te doen. Genoeg voor een 2e plek was het niet, maar O wat ben ik blij met deze podiumplek! Het geeft me het vertrouwen dat ik even nodig had, met het oog op mijn volgende doel. Hij nadert snel, hierover later meer…πŸ˜‰

Het was weer een mooie sportdag op Lanzarote, met aanmoedigingen en complimenten van mensen die ik hier nu inmiddels om me heen heb. Vandaag had je me niet blijer kunnen maken… πŸ˜‡

2 gedachten over “Ocean Lava triathlon 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s