WK Olympic Distance Rotterdam

Afgelopen donderdag was het een grote overgang van het warme en zonnige Lanzarote naar het koude regenachtige Nederland. Ik had al wat last van mijn keel en was vermoeid, het weer maakte het er niet beter op. Vrijdag rustig aan proberen te doen, zaterdag moest ik naar Rotterdam om mijn fiets te brengen. Door wat bijzonder mooie gebeurtenissen op Lanzarote (daarover later meer) en het hogere doel op Hawaï, was ik niet 100% gefocust op dit WK. Ik weet dat ik snelheid te kort kom op 1,5 km zwemmen, 40km fietsen en 10km lopen dus ik had ook totaal geen verwachtingen. Zaterdagavond voelde mijn keel stukken beter, maar was ik eigenlijk doodmoe. Even heb ik getwijfeld om niet te starten, maar ik had het vertrouwen dat ik er een beter gevoel aan over zou houden als ik wel zou gaan. Dus huppakee spullen ingepakt, pasta gegeten en naar bed😴.

Om 5:30 vertrokken we naar Rotterdam, om 8:10 zou ik starten. Eerst de schoenen klaarzetten in wisselzone 2, dan naar wisselzone 1 aan de andere kant van het water, om alles bij de fiets klaar te maken. Ik vond het een gedoe, maar begon langzaam een beetje zin te krijgen en kon mijn supporters natuurlijk niet teleurstellen vandaag. De helft van de delegatie:


Met 96 dames tussen 25 en 30 jaar gingen we van start in de koude Rijnhaven. Ik zat niet direct in de wedstrijd, het ene moment dacht ik: “Kom op Tes, knop om en gas erop!” En het andere moment: “Houd je koppie erbij en doe niet te gek!” Zwemmen voelde ‘zozo’, ik had geen idee van mijn tijd, wel had ik het idee ergens halverwege het veld te liggen. Later bleek mijn zwemtijd 25:59 🏊🏼‍♀️💨 Snel voor mij, langzaam vergeleken met de rest 😉.


Het was een eindeloos lang stuk lopen naar de wisselzone, op blote voeten die halverwege al aanvoelden als ijsklompen. Het deed eigenlijk gewoon pijn en bederfde nog meer mijn mood. Oeff.. eindelijk kon ik op mijn fiets springen!

Het fietsparcours was bochtig, dus niet echt een ronde waar ik al mijn kracht en snelheid in kwijt kon. Ik haalde een hoop meiden in en van het een op het andere moment zat ik volledig in de wedstrijd. De jacht was geopend! Het deed me goed te voelen dat mijn vermoeide lichaam me niet in de steek liet. Na 1:03 sprong ik van de fiets af, dat bleek de 2e tijd! 🚴🏼‍♀️💨


Heerlijk gefietst, hopelijk kan ik het met lopen doorzetten.. 2 ronden over een eveneens bochtig parcours. Ik liep lekker, goed tempo, goede benen, ik had het naar m’n zin! En: geen last van mijn voet, met dank aan de goede behandelingen en tips van Osteo43 op Lanzarote. Ik houd het allemaal niet heel nauwkeurig bij, maar volgens mij liep mijn snelste 10km ooit, 40:12! 🏃🏽‍♀️💨


Wauw…! 15e van de wereld! Zo’n goede wedstrijd had ik niet durven dromen, laat staan zo’n uitslag! Nu genieten, lekker trainen, rusten en focussen op Hawaï! 🌴

P.S. Morgen is de deadline voor het bestellen van het gepersonaliseerde  “I’m supporting TESSA on her ROAD TO HAWAI” running t-shirt, dus mocht je er nog eentje willen… 😉 Zaterdag 23 september de fiets- en loopclinic vanaf 12:00 uur!

#RunnersworldLeiden #Cabello #KeesvanderNiet #SwimrunLanzarote #CentroDeportivoLanzarote #Zaes #Sailfish #Torq #ZwemmenEnzo #EatDutchWaffles #Julbo #DeKruifSportzicht #Bikesensations #RunningTotaal #Breizuss #TeZ #Schwalbe #enderest

4 gedachten over “WK Olympic Distance Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s