Liefdesbrief aan Ironman

Lieve man van ijzer,

Tot een jaar geleden, dacht ik dat alleen doorgedraaide triatleten gek op jou konden worden. 3,8km zwemmen, 180km fietsen en 42km lopen, op één dag, met zo min mogelijk pauze, geen koffie met appeltaart onderweg, maar alleen vloeibare voeding en wat reepjes. Een loodzware beproeving voor lichaam en geest: “90% is mentaal, de rest is fysiek.” Na drie halve triatlons in 2016, besloot ik je ook te willen ontmoeten op het mooie eiland Lanzarote. Er ontstond een haat-liefde-verhouding omdat ik 17km voor de finish strandde met uitdrogingsverschijnselen. Ik probeerde je uit mijn hoofd te zetten, maar ik merkte dat mijn hart al was gestolen. Ik wilde weten hoe het zou voelen om je voor de volle 100% mee te maken, inclusief finish en bij voorkeur ook de award ceremonie. 🏁🏆We spraken af in Maastricht, waar je me, na mijn age group overwinning, uitnodigde om met nog 2400 andere vriendjes en vriendinnetjes naar Hawaï te komen om deel te nemen aan de race der races: WK Ironman. JA! Was mijn antwoord!

Ik lijk wel smoorverliefd, 3 dates met de man van ijzer in één seizoen, waarin we meteen al van alles hebben meegemaakt: niet finishen (I hate you), winnen (I love you), wereldkampioenschap (I never forget you).😍
Je maakt het ons behoorlijk lastig hier op Hawaï, ik wordt er heet van! 🤣 Gelukkig kwam ik van Lanzarote en was ik snel geacclimatiseerd. Verder geef je ons niet het meest spectaculaire parcours: een eindeloze 90km over de snelweg om vervolgens na een bocht van 180 graden weer dezelfde weg terug te fietsen. Voor de marathon geld bijna hetzelfde. Wat dat betreft vond ik je in Lanzarote en Maastricht aantrekkelijker. Maar liefde maakt blind en wie zich een echte Ironman wil noemen, moet niet alleen fysiek maar ook mentaal van ijzer zijn! 💪🏼

Het harde werken zit er nu op, de trainingsuren zijn gemaakt en het grote rusten en taperen is begonnen. Lichaam en geest voelen nu goed en dat hoop ik zo vast te kunnen houden tot onze date op 14 oktober. Ik kijk er naar uit, maar hoe dol ik ook op je ben, na ons hoogtepunt van dit seizoen is het echt even tijd voor rust. Je hebt m’n lichaam en hoofd aardig op hol gebracht dit jaar. Je bent een kanjer, je maakt het mogelijk om mensen het beste uit zichzelf te halen, ongeacht hun drijfveer, ongeacht hun verhaal. Ik zal je missen, maar uit het oog is niet uit het hart…❤️

Tot bij de finish, dan drinken we er eentje op! 🍻🥂🍷
P.S. Waar hou je eigenlijk van?! 😘

15 gedachten over “Liefdesbrief aan Ironman

 1. Wat ontzettend leuk geschreven stuk weer.
  Ik zue een 2e roeping!

  Nou Tessa… het is nu echt aftellen.
  Reuze spannend en ik gun het je ZO van ❤❤❤HARTE❤❤❤

  En waar dit verhaal ook zal eindigen..
  Je bent hoe dan ook een HELD !!!

  Geliked door 1 persoon

 2. Tessa wat mooi geschreven, je liefdes betuiging aan de iron man.
  Als het sporten ooit iets minder zou gaan, kun je ook gaan schrijven.
  Het leest lekker weg.
  Succes IRON VROUW.

  Geliked door 1 persoon

 3. Er is een schrijfster aan je verloren gegaan. Hoewel: niet verloren, we genieten er nu met z’n allen van. Leuk verhaal!
  Veel succes op 14 oktober. Groetjes, Annelies

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik weet sinds 20-8, Ironman Copenhagen, hoe de ijzeren man eruit ziet en vooral hoe jij voelt……fantastisch ! Ik ga je volgend jaar weer zien en beleven, heerlijk. Ga binnenkort weer beginnen met me voorbereiden op onze ontmoeting…..

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s