Day 3 MTB 4-stage

10:50 uur was mijn starttijd voor de tijdrit van Caleta de Famara (zeeniveau) naar Las Nieves. Hemelsbreed schat ik het een kilometer maar wij deden er met de mountainbike 21km over. Ik startte als laatste van mijn agegroup met de rest van de meiden steeds een halve minuut voor me. Tot mijn verbazing ontbrak nummer 2 van het klassement. Deelname aan losse races was ook een optie en blijkbaar deed zij alleen de eerste twee. Jammer voor de spanning in het klassement, nummer drie ligt namelijk al minstens een half uur achter. Dus om het ene doel (winnen in mijn categorie) te behalen, hoef ik alleen aan mn andere doel (heel blijven) te voldoen. Nu had ik natuurlijk enigszins behouden die berg op kunnen peddelen, maar mijn positie tussen de pro’s wil ik ook niet verspelen..πŸ˜… Nummer 10 zit op de hielen! Anyway, eerst maar zien hoe de benen het doen vandaag!

Na de start volgde direct een klimmetje, daarna vlakte het wat af maar bleef het oplopen. Met enigszins de wind in de rug was dat allemaal goed te doen, totdat we linksaf een stijl, technisch pad opdraaide en de wind van de zijkant kregen. De volle concentratie die je dan nodig hebt, kost ook best wat energie, maar het geeft een kick als je dan toch boven komt zonder een voetje aan de grond te hebben gezet! Het pad werd breder en we kregen de wind vol van voren, stoempen geblazen. Ik probeerde zo nu en dan om me heen te kijken en het uitzicht was adembenemend, die ga je niet zien vanaf de racefiets! 😍

Ik ging de afdaling in die erg stijl en technisch begon, dankbaar dat ik geen risico’s hoefde te nemen. Ik kan je vertellen dat het geen pretje is met aan je rechterhand de afgrond en wind van links! 😫 Het vlakte af en werd breder, een geweldig pad om even flink door te halen, op naar de laatste 6km klimmen. Lees: stoempen, harken, zwoegen tegen de wind in. Maar dat is dan toch best okΓ© als de benen meewerken. πŸ˜‡

Na 1 uur en 13 minuten kwam ik boven. De voorsprong in het klassement is nu riant en het geeft mij een dubbel gevoel. Ik had graag de strijd nog aangegaan, maar ik zet nu de aanval wel in op elite nr 8 in het algemeen klassement! Daar heb ik morgen 81km en 1635hm de tijd voor: ze hebben het leukst voor het laatst bewaard en ik heb het best voor het leukst bewaard!😁πŸ’ͺ🏼

πŸ‡¬πŸ‡§πŸ‡¬πŸ‡§πŸ‡¬πŸ‡§

10:50 was my start time for the time trial from Caleta de Famara (sea level) to Las Nieves. I think straight away it will be a kilometer, but we did 21km with the mountain bike. I started as the last of my agegroup with the rest of the girls each half a minute before me. Unfortunately number 2 of the ranking was missing. Participation in separate races was also possible and apparently she only did the first two. Too bad for the sensation in the ranking. So in order to achieve one goal (winning in my category), I only have to get my other goal (no crashes). Now, of course, I would have been able to keep up the mountain smoothly, but I don’t want to forfeit my position among the pros either. Number 10 is right behind me! Anyway, first see how the legs are doing today!

Immediately after the start a short climb followed, but then it flattened off but it kept on rising. With a little bit of wind in the back that was all right, until we went left up a steep, technical path and wind from the side. The full concentration that you need then also costs quite a bit of energy, but it gives a kick if you still come up without putting a foot on the ground! The path became wider and we got huge headwind, push all out. I tried to look around me from time to time and the view was amazing, you will not see it from the racing bike! 😍

I entered the descent that was very steep and technical, thankful that I did not have to take any risks. I can tell you that it’s no fun at the right hand with the abyss and wind from the left! 😫 It flattened and broadened, a great path to get through on speed, on to the last 6km of climbing. Read: working against the wind. But that is quite okay when the legs cooperate. πŸ˜‡

After 1 hour and 13 minutes I came uphill. The lead in the ranking is now pretty big and it gives me a double feeling. I would have liked to go on the fight, but I will now put the attack on elite nr 8 in the general classification! I have 81km and 1635hm to fix that tomorrow: they’ve saved the best for last, and I did as well! 😁πŸ’ͺ🏼

Een gedachte over “Day 3 MTB 4-stage

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s