TRIPRO – alles voor SWIM BIKE RUN onder één dak!

Na Ironman Lanzarote was het tijd voor een welverdiende break en heb ik mijn (fiets)koffer gepakt en ons kleine kikkerlandje opgezocht. Ik had mezelf voorgenomen om maar eens zonder fiets op pad te gaan, maar ik kon het toch niet laten om mijn kersverse Cervelo in te pakken en een bezoekje te brengen aan TRIPRO in Hilversum. De zaak waar mijn triatlon carrière serieuze vorm begon aan te nemen, daar waar ik mijn eerste Felt heb gekocht en waar eigenaar Jeroen mijn toen nog wat verborgen talent zag en me de nodige support gunde (toen nog TRI-RUN).

Triathlon Klazienaveen (NK) en Leiderdorp 2016

Ik keek mijn ogen uit toen ik, 5 jaar na mijn laatste bezoek, weer binnenstapte in de geheel vernieuwde winkel. Te midden van een paar hele vette bikes en allerlei triatlon gear staat een endless pool waar je wetsuits kunt testen en onder professionele begeleiding van Mathijm van TRISUPPORT zwemanalyses kunt laten uitvoeren. Daarnaast is Jorin van RUNNINGSOLUTIONS van de partij voor onder andere 5D running analyses, blessurebehandeling en core- en krachttraining. En uiteraard de ruimte voor professionele bike fitting (met mega zadel keuze!) onder begeleiding van Mister Aero himself, Jeroen van Geelen. Bert Flier (3in1sports) maakt het team compleet met zijn aanbod voor clinics, inspanningstesten en personal coaching.

Endless pool – TRI SUPPORT
Bikes en koffie
Noosa tri gear
RUNNING SOLUTIONS

Sinds ik niet meer in Nederland woon heeft Jeroen me meerdere malen met de neus op de feiten gedrukt wanneer hij foto’s zag: “Die kop van jou moet zakken!”. Dus nu ik toch in Nederland was, greep ik mijn kans en heb ik beslag gelegd op zijn vrije maandag, zodat hij me er dan maar mee moest helpen om die kop van mij tussen mijn schouders verborgen te krijgen. We begonnen op de supersonische GURU bike fit machine, op zoek naar de meest comfortabele maar ook meest aerodynamische houding. Prachtig om te zien hoe hij in zijn element is en als het ware met de machine en mijn positie speelt alsof hij met lego speelt in de kleuterklas. Een tikkie hoger hier, een tikkie lager daar, een centimetertje naar voren, of misschien toch naar achteren, zadel zus, zadel zo. En ik maar pedddelen en feedback geven, totdat we samen de ideale positie gevonden hebben.

Man at work
Bike fit

Vervolgens liet ik hem knutselen aan mijn fiets: een ander zadel (BiSaddle, erg comfortabel, verstelbaar en populair in de TRI-wereld), andere aerobars (Drag2Zero 40* voor meer comfort en aerodynamica) en utieraard de nieuwe afmetingen/afstellingen. En freaky als hij is, liet hij me ook kennis maken met mid-foot-cycling, waarbij de schoenplaatjes met speciale adapters verder naar achter geplaatst kunnen worden. Dit kan resulteren in het kunnen trappen van meer vermogen, het ontlast de kuitspieren (dus meer energie voor het lopen) en een minimaal aerodynamisch voordeel. Op hoog niveau helpen alle beetjes, en ik hoop er ook mee van mijn slapende tenen af te komen.

Ondertussen ging ik met Jorin (RUNNINGSOLUTIONS) aan de slag voor de 5D running analyse: een korte warming-up op de loopband, gevolgd door 30 seconden op wedstrijd snelheid. In deze 30 seconden wordt de looptechniek gefilmd en geanalyseerd. Super interessant hoeveel informatie daar uit komt! Ik had de afgelopen periode regelmatig last van mijn bekkenrand, een oppervlakkige pijn, niet altijd aanwezig en ook niet zodanig gevoelig dat ik het lopen moest onderbreken. Jorin kon me in 30 seconden het probleem laten zien: mijn bilspieren zijn sterk genoeg, maar te lui. Op het moment dat ik land, span ik mijn bilspieren te laat aan waardoor ik mijn bekkenpositie direct moet corrigeren. Als dat elke stap gebeurt, kilometer na kilometer, tja… dan komen er een keer problemen. Verder was hij erg te spreken over de efficiëntie van mijn loopstijl, maar is dit wel een belangrijk aandachtspunt. Dus hij heeft me aan het werk gezet met specifieke core- en stabiliteitsoefeningen om de bilspieren meer, en op het juiste moment, actief te krijgen. Een heel gaaf hulpmiddel hierbij is de aquabag van Ultimate Instability. Deze vul je deels met lucht en deels met water, door de beweging van het water worden de bewegingen die je maakt erg uitdagend, dus ideaal voor dit soort oefeningen want hier sluipt vaak de laksheid bij in. Oefeningen blijven hetzelfde, je daagt jezelf niet meer uit, dus de prikkel verdwijnt en verbeteringen blijven uit. Jorin is momenteel bezig met toegankelijke online trainingsschema’s voor al dit soort oefeningen: minstens zo belangrijk als alle kilometers die je maakt!

Terug naar Jeroen die inmiddels de fiets in gereedheid heeft gebracht op de tacx voor de laatste check. Beide helemaal tevreden over mijn nieuwe houding, dus nu een kwestie van kilometers maken met die kop van mij naar beneden 😉

Aero is everything and for everything you you need to be at TRIPRO!

Ik wil Jeroen en Jorin bedanken voor hun tijd en hulp, ik ben weer een stapje dichterbij een betere versie van mezelf! Ben jij op zoek naar advies op het gebied van zwemmen, fietsen of hardlopen? This is the place to be. Deze mannen zijn er niet alleen voor de triatleet, maar zijn stuk voor stuk geprofessionaliseerd in alle drie de onderdelen van de sport. 100% een aanrader!

Check voor meer informatie:

TRIPRO Hilversum – http://www.tripro.nl – @tripro_hilversum

RUNNING SOLUTIONS – http://www.runningsolutions.nl – @runningsolutions

TRI SUPPORT – http://www.trisupport.nl – @trisupport

3 IN 1 SPORTS – http://www.3in1sports.com – @bert.flier.1

Een gedachte over “TRIPRO – alles voor SWIM BIKE RUN onder één dak!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s