Swimrun Lanzarote 2017

De eerste officiële swimrun werd in 2006 gehouden in Zweden, waar slechts 2 van de 11 teams binnen de tijdslimiet de finish haalde. De enige manier om de reguliere afstand van 40km, afwisselend rennend en zwemmend af te leggen, bleek racen zonder te stoppen. Zo ontstond de Ötillö (‘van eiland naar eiland’) World Series.

Een team wordt gevormd door 2 mannen, 2 vrouwen of een man en een vrouw, met elkaar verbonden d.m.v. een elastisch touw. Handpeddels en drijvers zijn toegestaan.

Vandaag was de eerste editie van Swimrun Lanzarote, over een afstand van 16km (12km run – 4km swim), georganiseerd door Centro Deportivo Fariones. Het begin van iets heel moois: een Ötillö 40km race!

Als massagetherapeute van het sportcentrum (Fariones) was ik onderdeel van de organisatie en zou ik in eerste instantie vrijwiller zijn, totdat één van de mannen van ons team geblesseerd raakte. Tegen de smekende ogen van de manager met de vraag of ik wilde racen, kon ik geen nee zeggen..

De zee was al de hele week ruig en het was vandaag niet anders. Normaal gesproken bedank ik onder deze omstandigheden voor een rondje in de zee, maar vandaag had ik geen keuze. En ja, het hoort ook een beetje bij het swimrun imago: ruig en heavy!

Javier en ik besloten vooral te genieten. Ik heb moeite om hem bij te houden met zwemmen, met lopen is het gelukkig andersom, dus we zouden elkaar er wel doorheen slepen. We genoten, maar al snel sloeg het fanatisme toe toen er na de eerste sectie (1x run + 1x swim) een fietser voor ons kwam fietsen met het bordje primero equipo mixto (1e mixed team). We gingen super goed maar een goed zwemteam zat ons op de hielen. Het ingaan van de zee was heftig, we werden meerdere malen terug gekaatst door de hoge golven voordat we ons zwemritme op konden pakken, maar het was te gek! In het laatste zwemstuk werden we helaas gepasseerd en was de run naar de finish (500m) te kort om het team terug te pakken.

Als winnaars kwamen we na 2 uur en 16 minuten over de finish en het was een te gekke ervaring! Op naar de volgende editie op 24 november 2018, maar dan pakken we het groot aan!

Javier bedankt voor het fantastische teamwork!💪🏼

Amalia en de rest van Centro Deportivo Fariones bedankt voor deze mooie dag, dat ik er onderdeel van mocht zijn en dat ik me bij jullie thuis mag voelen! 😘

Een gedachte over “Swimrun Lanzarote 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s