Hawaï clinic & Triathlon Alphen

Op veler verzoek heb ik voor jullie het zonnetje meegenomen uit Lanzarote, lekker hè?! Het zonnige weekend begon voor mij met de fiets- en loopclinic voor Hawaï. Na een bakkie koffie met de heerlijke stroopwafels van EatDutchWaffles, stapte een klein peloton in zwarte “I’m supporting Tessa on her road to Hawaï” shirts op de fiets. Erg leuk om dat zo voor je uit te zien fietsen 😍.


Onderweg natuurlijk even pauzeren voor een plas en…. inderdaad een stroopwafel!


Na een mooi tochtje van 50km door het groene hart kwamen we terug in Voorhout, waar een verse pan soep op ons stond te wachten. Even bijtanken voordat we verder gingen met deel 2 van de clinic: loopscholing van Running Totaal! Carola van Tol, hardlooptrainster en mede-eigenaar van Runnersworld Leiden had voor ons een leerzame training voorbereid met veel aandacht voor loopscholing. Een onderschat onderdeel van de hardlooptraining. Beelden zeggen meer dan woorden, maar wat ik er over kwijt wil: het was leuk, leerzaam en we hadden het erg naar ons zin:


Moe gestreden en uitgehongerd ploften we neer in de tuin bij ‘Eetcafé De Klaploper (lees: pa en ma Kortekaas), waar de broodjes hamburger en pastasalade verdwenen als sneeuw voor de zon🤣. Het was een toffe dag, dank jullie wel! 😘

Zondag stond voor mij de altijd gezellige en zonnige triathlon van Alphen a/d Rijn op het programma. Na mijn winst hier vorig jaar, werd ik uitgenodigd om dit jaar weer te starten. Ik had er niet speciaal voor naar NL gekomen, maar als ik er dan toch ben.. 🤗 Dit is een lang seizoen voor me en ik merk dat het vele alleen trainen nu wat meer moeite gaat kosten. Op Lanzarote heb ik genoeg trainingsmaatjes maar vaak komt het niet uit met de tijd of het schema. Zo’n wedstrijdje om de hoek is dan een ‘makkelijke’ training: op de fiets heen, 1/4 triathlon, op de fiets terug: 4,5 uur in the pocket!

Ik wilde deze wedstrijd niet helemaal tot het ‘gaatje’ gaan, omdat het WK in Rotterdam er wel een beetje had ingehakt en ik van deze wedstrijd niet onnodig veel hersteltijd wilde hebben. Het zwemmen in de Zegerplas voelde vrij relaxt, met 1km in 17 minuten mag ik niet klagen.


Toen de fiets op voor ruim 40km, het voelde wat moeizaam, maar aan mijn vermogen en snelheid zag ik dat het niet verkeerd ging. In de wisselzone hoorde ik van verschillende mensen dat ik 1 minuut achter de eerste dame lag. Shit… ik had me voorgenomen niet te gek te doen met lopen.. Toch maar met enige vaart begon ik aan de 10km en kreeg ik mijn concurrente al snel in zicht.


Als een magneet werd ik naar haar toe getrokken en passeerde ik haar na 5km. Een kilometer later besloot ik mijn tempo maar iets te temperen en ontspannen hard naar de finish te lopen. Het lopen voelde top, een prachtig tempo en geen last meer van mijn voet! Kom maar op met die 42km op Hawaï! 💪🏼


Na de wedstrijd even lekker op de massagetafel:


Daarna het podium op:

Cadeautje in ontvangst nemen bij Zwemmen&Zo:


En toen weer lekker op de fiets naar huis met deze gangmaker en supporter:

Mooi weekend en heel fijn om weer even in NL te zijn. Het zit er weer bijna op, donderdag vliegen we naar Hawaï 🌴 Het komt nu echt dichtbij!

Fotocredits voor het hele weekend gaan naar Peter Hammes! 👌🏼

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s